Poistoilmalämpöpumput

PILP

Lämpöpumppu pientalon ilmanvaihtoon ja lämmitykseen

Poistoilmalämpöpumpun toiminta yksinkertaisesti kuvailtuna on seuraava: energia otetaan talteen lämpimästä sisäilmasta ennen kuin se puhalletaan ulos.

Poistoilmalämpöpumppu poistaa tunkkaista sisäilmaa ja siirtää poistoilman lämpöenergiaa käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään.

Valitsemalla NIBE poistoilmalämpöpumpun säästät energiakustannuksissa jopa puolet verrattuna tavalliseen sähkölämmitykseen ja koneelliseen ilmanvaihtoon. Poistoilmalämpöpumput ovat loistava ratkaisu max. noin 200 m² saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin.

Toimintaperiaate

Poistoilmalämpöpumppu käyttää talon poistoilmaan varastoitunutta lämpöenergiaa talon lämmittämiseen.

Yksinkertaisesti selitettynä puhallin lämpöpumpussa imee lämmintä ilmaa huoneista. Lämmin huoneilma johdatetaan kanavajärjestelmästä lämpöpumpulle, joka kerää lämpöenergian talteen. Lämpöenergialla tuotetaan sekä käyttövettä että lämpöä. Useimmissa poistoilmalämpöpumpuissa myös tuloilma lämmitetään joko itse laitteessa tai erillisessä tuloilmayksikössä.

NIBE on kehittänyt lämpöpumpputeknologiaa vuosien ajan. Tämän työn hedelmänä on syntynyt edistyksellisiä, energiatehokkaita tuotteita. Tänä päivänä NIBE pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja, jotka takaavat sekä luotettavan toiminnan, että huomattavia säästöjä – niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyyden näkökulmasta. Meiltä löytyy ratkaisu jokaiseen taloon ja tarpeeseen.

NIBE™ F750 – SAM 40

  • Poistoilmalämpöpumppujärjestelmä keskikokoisiin ja isompiin pientaloihin ja rivitaloasuntoihSAM40in
  • Yksi järjestelmä ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja käyttöveden tuottoon
  • Lämpöpumppu kerää lämpöenergiaa poistoilmasta lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen
  • NIBE F750 -pumpun tehokas invertterikompressori tuo energiatehokkuuden samalle tasolle maalämmön kanssa, SCOP 4,5 lattialämmitykselle (EN 14825, kylmä ilmasto)
  • Tuloilman puhallus ja lämmitys tuloilmayksiköllä keskikokoisiin taloihin
  • Lämmitys, käyttövesi ja ilmanvaihto ohjataan NIBEn maalämpöpumpuista tutulla, helppokäyttöisellä ohjauksella
  • Käyttövesivaraaja ruostumattomasta teräksestä
  • Siisti ja helppo asennus

 

 

NIBE™ F470

Täydellinen lämpöpumppulaitteisto, joka tuottaa lämpöä, lämmittää käyttöveden, vaihtaa ilman hallitusti, lämmittää tuloilman sekä ottaa energian talteen. Pumppu sopii parhaiten noin 80 – 120 m² taloihin.

Lämpöpumppu hyödyntää poistoilman energian, joka siirretään kattilaan, mikä vähentää lämpökustannuksia tuntuvasti. Laite vaihtaa talon ilman, lämmittää tuloilman, talon ja käyttöveden.

NIBE F470 voidaan liittää usealla eri tavalla, esim. aurinkopaneeliin, kahteen tai useampaan lämmitysjärjestelmään, puukattilaan, kaukolämpöön tai toiseen lämminvesivaraajaan.

F470 tarjoaa suuria säästöjä tehokkaan kompressorin ansiosta, jota älykäs ohjaus käyttää aina edullisimmalla lämpötilasuhteella.

Eristys on muotoon valettua neoporia, jonka ansiosta lämmönhäviöt ovat vähäisiä.

Ulkokuori on valkoiseksi jauhemaalattua teräslevyä. Etulevy on helppo irrottaa asennusta ja huoltoa varten.

F470:n suurin sähkövastusteho on 10,25 kW. Tehoa on helppo säätää näytön avulla ja sitä voidaan rajoittaa tarvittaessa.