Ilma-vesilämpöpumput

  

 

Ilma-vesilämpöpumppu – Energiansäästöä ja mukavuutta

 

Niben ilma-vesi järjestelmät

NIBE tarjoaa pohjoismaisiin vaativiin olosuhteisiin parhaiten sopivan ulkoilmalämpöpumppujen tuotevalikoiman. NIBEn ilma-vesituotteet antavat parhaimman mahdollisen energiasäästön. Tehokkaimmat lämpöratkaisut saavutetaan yhdistamällä NIBE ulkoilmalämpöpumppu NIBEn uusiin älykkäisiin sisäyksiköihin. Tutustu eri vaihtoehtoihin.

Markkinoilla on useita erimerkkisiä ja –mallisia lämpöpumppuja, jotka ottavat lämpöenergiaa ulkoilmasta. Koska yksikään ulkoilmalämpöpumppu ei pysty itsekseen lämmittämään taloa kylmänä vuodenaikana, tarvitaan sähkö-, öljy- tai puukattila tuottamaan lämpö, jota pumppu ei pysty tuottamaan.

Ilma/vesi-pumput, kuten esimerkiksi NIBEn pumput, liitetään talon vesikiertoiseen järjestelmään, ja lämpö käytetään pattereiden ja lattialämmityksen lämmitysveden sekä käyttöveden lämmittämiseen.

On olemassa useita syitä, joiden takia kannattaa valita NIBE ilmavesilämpöpumppu.

Tärkeimpänä tietenkin se, että se alentaa merkittävästi lämmityskustannuksia.

Toiseksi se on helppo asentaa, koska se ei tarvitse maahan kaivettavia putkia eikä kallioon porattuja reikiä. Sijoituspaikallekaan ei aseteta mitään erityisvaatimuksia.

Koska ilma on rajoittamaton resurssi, pumppu voidaan asentaa maantieteellisesti mihin tahansa, vaikka saatu kokonaisteho onkin suurempi maan eteläosissa lyhyemmän ja lauhemman kylmän kauden vuoksi.

Investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin joko yhdistämällä lämpöpumppu NIBE sisäyksiköihin tai olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään SMO ohjausyksiköillä.

Säästä jopa 60 % lämmityskustannuksissa!

Säästön suuruus riippuu tietenkin talon koosta, sen sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta. Mutta lähtökohtaisesti voidaan helposti säästää jopa 60 % verrattuna nykyisiin öljyja sähkökustannuksiin!

Lisätietoja siitä, kuinka voit säästää oman talosi lämmityskustannuksissa, saat meiltä ottamalla yhteyttä!

Suunniteltu pohjolan olosuhteisiin.

Lämpöpumppu käynnistyy ja pysähtyy tuhansia kertoja vuodessa ja seisoo ulkona joka säässä, joten on helppo käsittää, että se joutuu alttiiksi suurille rasituksille.

Valitsemalla NIBE-ilmavesilämpöpumpun voit olla varma siitä, että se on suunniteltu kestämään meidän ilmastossamme – sekä osien että materiaalien puolesta – toisin kuin pumput, jotka on kehitetty ja valmistettu maissa, joissa lämpötila harvoin laskee alle nollan.

NIBE lämpöpumppu on hiljainen, joten se ei häiritse sinua eikä naapureitasi lämpöä tuottaessaan.

 

 

 

NIBE POLAR ILMAVESILÄMMITYS

Ilma-vesilämmityspaketti, jossa älykkäällä ohjauksella varustettu sisäyksikkö VVM 320 ja ulkoyksikkö lämpöpumppu F2120 muodostavat valmiin lämmityskokonaisuuden suurempiinkin pientaloihin.
 • Lämmöntuotto maalämmön tasoa
 • Käyttöveden tuotto maalämmön tasoa
 • Helppo ja nopea asennus
 • NIBE Uplink ja Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus
 • Lämpöpumpun lisävarusteena lämmitetty kondenssivesiputki KVR10

Pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu ilmavesilämpöpumppu suurempiinkin pientaloihin. F2120:n invertteriohjattu kompressori joustaa tehontarpeen mukaan antaen hyvän vuosittaisen energiansäästön. Lisäksi F2120 -lämpöpumppua voidaan haluttaessa käyttää myös tehokkaaseen viilennykseen.

NIBEn suunnittelun lähtökohtana on ollut pohjoismaisuuden lisäksi monipuolinen yhdistettävyys ja asennuksen sekä huollon helppous. Asennus on tehty mahdollisimman helpoksi, mm. käyttämällä värinöitä vaimentavia, joustavia vesiputkia. Laitteen asennukseen suosittelemme lisävarusteena hankittavaa, lämmitettyä kondenssiputkea, joka johtaa lämpöpumpun lämmitetystä kondenssikaukalosta veden paikkaan, jossa se ei haittaa laitteen toimintaa.

Ilmavesilämpöpumpun käyttöönotto on selkeää, koska NIBEn älykkäät sisäyksiköt ohjaavat myös lämpöpumpun käyttöönoton. Laitteen valvonta ja ohjaus tapahtuu sisäyksikön värinäytöllisellä, helppokäyttöisellä ohjauksella.

 

 

 

NIBE SPLIT BOX ILMAVESILÄMMITYS

Monipuolinen NIBE SPLIT BOX -ilmavesilämmityspaketti.
 • Tutun NIBE Split ilmavesilämpöpumppupaketin rinnalle
 • Ulkoyksikköinä invertterilämpöpumput AMS 10-6, AMS 10-8 tai AMS 10-12
 • Kytkentä HBS 05 -moduulin avulla
 • Paketissa mukana VVM 320 -sisäyksikkö selkeällä ja helppokäyttöisellä käyttöliittymällä
 • NIBE Uplink -etähallinta, Smart Price Adaption pörssisähköohjaus
 • Asennettavissa myös muilla NIBE VVM -sisäyksiköillä ja SMO -ohjausyksiköillä

Valikoimassamme on kaksi eri kokoista lämpöpumpun ulkoyksikköä: NIBE AMS 10-8 ja NIBE AMS 10-12. SPLIT BOX HBS 05 -moduuli, jossa vaihto kylmäaineen ja lämmönsiirtoaineen nesteen välillä tapahtuu, on mahdollista liittää niin NIBE VVM -sisäyksiköihin kuin NIBE SMO -ohjausyksikköönkin.

Suuriin ilma-vesilämmitysjärjestelmiin, joihin halutaan Split-järjestelmä, on mahdollista yhdistää jopa kahdeksan lämpöpumpun ulkoyksikköä SMO 40 -ohjausyksikön avulla.

Monipuolinen sisäyksikkö VVM 320 muodostaa yhdessä NIBE SPLIT ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikön sekä SPLIT BOX HBS 05 -moduulin kanssa täydellisen lämmitysjärjestelmän, joka huomioi rakennuksen lämpimän käyttöveden ja lämmityksen tarpeet. VVM 320 sisältää valmiiksi sekä lämmöntuotannon että lämmönjaon kiertovesipumput, ohjausventtiilit ja paisuntasäiliön.

VVM 320 -sisäyksikössä on NIBEn erinomainen ohjaus lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Mukana NIBE Uplink -palvelu ja Smart Price Adaption, pörssisähköpohjainen kustannusoptimointi.